Британія і ЄС досягли угоди по Brexit, - ЗМІ

Британія і ЄС досягли угоди по Brexit, - ЗМІ
ЄС і Британія домовилися про умови угоди по Brexit
Фото: EPA

Британський департамент по виходу з ЄС повідомив про незаплановану поїздку до Брюсселя міністра з Brexit

Брюссель і Лондон змогли домовитися про умови угоди по Brexit, що дасть можливість Британії безпечного виходу з блоку з перехідним періодом для запобігання економічних труднощів.

Про це повідомляє видання Politico з посиланням на джерела.

Ознаки того, що угоду було досягнуто з'явилися вранці 14 жовтня 2018. Британський департамент по виходу з Євросоюзу виступив із заявою про незаплановану поїздку до Брюсселя міністра з Brexit Домініка Раабе.

«Незважаючи на кілька великих проблем, які необхідно вирішити, включаючи кордон з Північною Ірландією, всі погодилися, що необхідні переговори обличчям до обличчя напередодні засідання Європейської ради», - заявив представник департаменту.

Разом з тим ввечері 14 жовтня 2018 була призначена зустріч 27 послів, що очолюють делегації країн - учасниць ЄС. Джерела видання повідомили, що на зустрічі послів представлять параметри угоди щодо виходу Британії з блоку.

Одне з джерел видання повідомило, що угода все ще знаходиться на рівні переговорів, але представник Європейської комісії відмовився коментувати, заявивши, що «переговори тривають».

При досягненні попередньої угоди між Лондоном і Брюсселем, яка буде схвалена послами, то її відправлять на розгляд міністрів закордонних справ 27 країн ЄС. Після цього угода буде обговорюватися на полях засідання Євроради лідерами країн, що входять в блок.

Видання повідомляє, що є побоювання того, що угода може бути не підтримана в Лондоні Демократичною партією юніоністів, яка співпрацює з Консервативною партією прем'єра Британії Терези Мей.

Як повідомлялося, вихід Британії з ЄС повинен відбутися у березні наступного року. До цього уряд Сполученого Королівства сподівається домовитися про майбутні стосунки країни з блоком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: