Британія може оголосити військовий стан після Brexit

Британія може оголосити військовий стан після Brexit

Для запобігання можливих вуличних заворушень уряд може ввести воєнний стан

Уряд в Лондоні побоюється хаосу в разі нерегульованого Brexit

Великобританія в разі невпорядкованого Brexit може ввести воєнний стан для запобігання хаосу в країні. В уряді в даний час обговорюється доцільність застосування в такому випадку Акта про надзвичайні ситуації від 2004 року, який дозволяє вводити комендантську годину, здійснювати конфіскацію майна, обмежувати свободу пересувань і задіяти збройні сили для придушення заворушень, повідомила в неділю, 27 січня, лондонська газета The Sunday Times.

Як зазначає видання, уряд в Лондоні в подібних обставинах також отримає право вносити поправки в будь-яке законодавство за винятком Акту про права людини.

«Тяжіючими тема у всіх питаннях, що стосуються планування на випадок хаотичного Brexit, - це громадянська непокора і страх, що воно може привести до загибелі людей у разі нестачі продовольства і медикаментів», - пояснило газеті інформоване джерело.

Інший співрозмовник видання повідомив, що як модель порушення порядку розглядають ситуацію, що виникла через збої, викликані виверженням вулкана в Ісландії в 2010 році.

«Це найближчий приклад в сучасній британській історії, хоча ніщо не може зрівнятися за масштабами хаосу з нерегульованим Brexit, який буде в тисячу разів гірше, ніж криза через хмари вулканічного попелу», - зазначив він.

The Sunday Times також повідомляє, що уряд в Лондоні домагається продовження годин роботи для парламентаріїв, щоб дати їм можливість завершити розробку законодавства з Brexit до виходу Великобританії зі складу ЄС, запланованого на 29 березня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: