Британське видання розкрило зв’язки спонсора Brexit із Росією

Британське видання розкрило зв’язки спонсора Brexit із Росією
Аррон Бенкс

Спонсор Brexit зустрічався з послом РФ і брехав про це

Найбільший спонсор Brexit Аррон Бенкс 11 разів зустрічався із послом Росії у Британії у період, коли проводився референдум щодо виходу Об’єднаного королівства із складу Європейського Союзу. Причому Бенкс декілька разів казав неправду щодо кількості таких зустрічей. Про це дізнався британський The Observer.

За його інформацією, зустрічі проходили перед референдумом і протягом двох місяців вже після нього. Видання володіє документами, які доводять, що російське посольство запрошувало Бенкса ще чотири рази на зустріч, проте невідомо, чи ці зустрічі стались.

Протягом двох років після референдуму Бенкс ствердужував, що мав один єдиний контакт із представником Росії під час обіду. Після того як The Observer виявив, що таких зустрічей було декілька, Бенкс підвищив їх кількість до «двох-трьох». Після публікації у The New York Times на цю тему Бенкс повідомив про четверту зустріч.

Видання The Observer опублікувало зміст електронного листа Бенкс, адресованого Сіману Поварьонкіну, російському олігарху.

«Я зв’язався із з Джимом Меллоном, який є моїм партнером у банку, і ми обоє зацікавлені в тому, щоб подивитися, як ми могли б допомогти. Джим має великі інтереси в активах», - йдеться у ньому. Бенкс додав, що Меллон також знайомий із російським послом.

Меллон є інвестором з острова Мен, який свої 850 млн фунтів стерлінгів заробив в Росії на початку 90-х років. Є близьким бізнес-партнерам Бенкса. Обоє мають частки в компанії Mellon’s Manx Financial Group. Меллон пожертвував 50 тис. фунтів на кампанію Leave.EU, не будучи при цьому резидентом Королівства.

Минулого тижня The New York Times опублікувало інформацію, що Charlemagne Capital, інвестиційний фонд, заснований Меллоном, і яким той частково володіє, придбав багатомільйонний пакет акцій компанії Alrosa, найбільшої в Росії алмазодобувної компанії, і ця угода відбулася лише через кілька днів після референдуму в червні 2016 року.

Аррон Бенкс під час проведення кампанії за Brexit пожертвував 9 млн фунтів стерлінгів організаціям Leave.EU і Grassroots Out.

Нагадаємо, британська виборча комісія розпочала розслідування у справі про фінансування кампанії за вихід з ЄС на тлі побоювань щодо можливого російського втручання у демократичні процеси.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: