Чеські пивоварні оголосили бойкот окупантам

Чеські пивоварні оголосили бойкот окупантам
фото: seznamzpravy.cz

Чеські пивоварні не постачатимуть продукцію до Росії

Відомі на весь світ чеські пивоварні заводи Plzeňský Prazdroj, Staropramen, Budějovický Budvar та Bernard висловили свою підтримку Україні після ворожого вторгнення окупаційних сил в Україну. Підприємства оголосили бойкот окупантам. Про це пише місцеве видання Seznam Zprávy.

Чеські броварні припиняють постачання до Росії. Таким чином бізнес демонструє, що засуджує поведінку країни-агресора.

«Ми не вважаємо зараз важливими продажі чи прибуток від продажу пива до Росії. Ми шукаємо способи допомогти людям, які втікають з України», – заявив прессекретар пивоварні Bernard Радек Туліс.

Він додав, що зараз в принципі неможливо здійснювати експорт й через зрозумілі логістичні проблеми.

До слова, минулого року Bernard експортував 2 000 гектолітрів пива до Росії та 800 гектолітрів до України.

Популярний у Росії бренд Kozel, що належить Plzeňský Prazdroj, теж покидає ринки країни-окупанта. Не матимуть змоги придбати знаменитий темний пінний напій і білоруси. «Цього тижня було ухвалено рішення не приймати замовлення на нашу продукцію з Росії, яка належала експортним ринкам Pilsner Urquell та Kozel. Це стосується і Білорусі», – повідомив прессекретар компанії Зденек Коварж.

До слова, чеська пивоварна промисловість відмовляється від свого третього за величиною експортного ринку. Минулого року понад 10% всього експорту пива було відправлено до Росії або вироблено за ліцензією на місцевих пивоварних заводах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: