Данія не може заблокувати будівництво «Північного потоку - 2»

Данія не може заблокувати будівництво «Північного потоку - 2»

Данія не має можливостей для блокування будівництва газопровода «Північний потік – 2»

Уряд Данії не може заблокувати будівництво газопровід «Північний потік – 2». Про це заявив прем'єр-міністр країни Ларс Лекке Расмуссен після переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє телеканал TV2.

Як повідомляється, Расмуссен додав, що у Данії немає правових можливостей для того, щоб запобігти реалізації цього проекту, проте є можливості для того, щоб його уповільнити.

При цьому прем'єр зазначив, що уряд Данії поки не прийняло рішення про видачу дозволу на будівництво «Північного потоку – 2» в данській морській зоні в Балтійському морі.

Раніше, Меркель заявила, що проект «Північний потік-2» не може бути реалізований без збереження України як країни-транзитера.

Раніше повідомлялося, що голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв назвав «троянським конем» для Євросоюзу проект російського газопроводу «Північний потік-2», вказавши також, що переводячи транзит з України, Путін розчищає шлях до повномасштабної військової операції.

Тим не менш, раніше Німеччина дала дозвіл на будівництво «Північного потоку-2». Фінляндія також видала дозвіл на будівництво «Північного потоку-2». У російському «Газпромі» заявили, що їм потрібен ще один дозвіл від Фінляндії, а процедури отримання дозволів в Швеції, Росії та Данії «йдуть за графіком».

Як відомо, Єврокомісія не буде підтримувати будівництво «Північного потоку-2».

Раніше Верховна Рада закликала уряди світу бойкотувати будівництво «Північного потоку-2».

Читайте також: Газпроводи РФ в обхід України. Які загрози для нас?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: