Фінляндія погодилась на будівництво «Північного потоку-2»

Фінляндія погодилась на будівництво «Північного потоку-2»

Фінляндія слідом за Німмечиною дозволила будувати російський газопровід «Північний потік-2»

Фінський уряд дозволив будівництво газопроводу «Північний потік-2» у своїй винятковій економічній зоні. Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду Фінляндії.

«5 квітня 2018 року уряд Фінляндії дав згоду на будівництво газопроводу Nord Stream 2 у частині, що проходить через виняткову економічну зону Фінляндії», - йдеться у повідомленні.

У фінському уряді нагадали, що у вересні 2017 року швейцарський девелопер проекту Nord Stream 2 AG подав заяву на отримання згоди уряду відповідно до Закону про ексклюзивну економічну зону Фінляндії.

Однак, у заяві наголошується, що згода уряду є умовною, і виконавець проекту повинен відповідати зазначеним вимогам.

«Сторона, відповідальна за реалізацію проекту, повинна відповідати загальному принципу обережності у запобіганні та мінімізації нещасних випадків та збитків, повинна належним чином враховувати чутливість та вразливість Балтійського моря та інших існуючих проектів у винятковій економічній зоні та повинна відповідати умовам дозволу на будівництво, передбачени Законом про воду», - йдеться у повідомленні.

Якщо апеляційний орган не оскаржить згоду уряду, вона діятиме протягом 50 років.

Нагадаємо, 27 березня повідомлялося, що компанія «Північний потік-2» (Nord Stream-2 AG) отримала дозвіл на будівництво та експлуатацію газопроводу в німецькій ВЕЗ (виняткова економічна зона).

Нові енергетичні потоки Росії в обхід України є загрозою для вітчизняної ГТС.

Крім того експерт розповів, що Москва використовує будівництво газопроводів для виведення грошей за кордон.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон під час візиту до Польщі заявляв, що проект «Північний потік-2» підриває енергетичну безпеку Європи. Влітку 2017 року Конгрес США ухвалив закон, який передбачає, зокрема, покарання європейських компаній, задіяних у проекті «Північний потік-2». Закон викликав різку критику в Берліні.

У свою чергу, прем’єр -міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що «Північний потік-2» створює нову непотрібну напругу та може призвести до великої війни

Глава НАК «Нафтогаз України» попередив про «руйнівні наслідки» для української економіки в разі запуску російського газопроводу, оцінивши втрати у $3 млрд на рік.

Читайте також: Газпроводи РФ в обхід України. Які загрози для нас?

Довідка: Компанія Nord Stream 2, засновником і єдиним акціонером якої є «Газпром» планує почати будівництво в 2018 році і завершити до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу з пропускною спроможністю 55 млрд кубометрів газу на рік має скласти 1220 км. Він з'єднуватиме російську Усть-Лугу і німецький Грайфсвальд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: