«Газпром» збирається оскаржити рішення Стокгольмського арбітражу

«Газпром» збирається оскаржити рішення Стокгольмського арбітражу

У «Газпромі» наголошують на «серйозних процесуальних помилках, яких припустилися арбітри»

Російський газовий монополіст «Газпром» 21 березня подав до Апеляційного суду округу Свеа, що у Швеції, клопотання про часткове скасування рішення з арбітражного розгляду справи з «Нафтогазом» щодо поставок газу. Про це російська компанія повідомила у четвер, 22 березня.  

«Оскільки остаточне рішення арбітрів у цій суперечці ґрунтується на тих самих висновках, що і раніше ухвалене окреме рішення з арбітражного розгляду, клопотання подано на аналогічних підставах, а саме - через перевищення арбітрами своїх повноважень під час винесення рішень і серйозні процесуальні помилки, яких вони припустилися», - йдеться в повідомленні «Газпрому».

Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». «Нафтогаз» домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» узгоджених обсягів газу для транзиту. Також «Газпром» повинен сплатити 2,56 млрд доларів на користь «Нафтогазу». За заборгованість будуть нараховуватися відсотки - 526 тис. доларів в день, починаючи з 1 березня.

Читайте також: 

Стокгольмнаш. Усі наслідки перемоги України у Міжнародному арбітражі

Стокгольмська трагедія Гройсмана

Третя газова війна. Чому зірвався бліцкриг Москви

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: