Кіска шкодує, що не вислав російських дипломатів

Кіска шкодує, що не вислав російських дипломатів
Андрій Кіска

Словацький президент пожалкував, що не підтримав союзників, коли вони висилали російських димломатів

Президент Словаччини Андрій Кіска вже шкодує про те, що його країна не вислала російських дипломатів на знак солідарності з Великою Британією через отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля. Про це він розповів на спільній прес-конференції з чеським президентом Мілошем Земаном, повідомляє видання Zpravy.

«Зараз іде інформаційна війна, коли нова інформація надходить з усіх боків, але я вважаю, що потрібно стояти на стороні союзників. Мені шкода», - заявив Кіска.

Словаччина єдина країна «Вишеградської четвірки», яка не вислала з країни російських дипломатів.

Нагадаємо, 28 березня керівник МЗС Словаччини Мірослав Лайчак заявив про те, що Братислава має намір відкликати свого посла із РФ для консультацій щодо отруєння Сергія Скрипаля. Але більше ніяких дипломатичних кроків здійснено не було.

26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Також більшість країн-членів ЄС ухвалили рішення вислати російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: