«Кокаїновий скандал»: У МЗС відхрестились від завгоспа російського посольства, звинуваченого у контрабанді наркотиків

«Кокаїновий скандал»: У МЗС відхрестились від завгоспа російського посольства, звинуваченого у контрабанді наркотиків
Марія Захарова

Росіяни не знають, кого звинуватили в контрабанді

Міністрество закордонних справ Росії спростовує факт роботи в посольстві Росії в Аргентині Андрія Ковальчука, якого обвинувачують в організації контрабанди кокаїну з Аргентини. Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова в ефірі радіостанції «Говорить Москва».

За її словами, вона «перерила всі архіви» російського зовнішньополітичного відомства, поспілкувалася з відповідними керівниками МЗС РФ і не знайшла жодної згадки про те, що Ковальчук коли-небудь працював в МЗС або в російській дипмісії.

Нагадаємо, у посольстві Росії в Аргентині поліція вилучила 400 кг кокаїну, який був захований в 12 валізах.

Пізніше стало відомо, що п'ятьох осіб було заарештовано за підозрою в торгівлі наркотиками після того, як у російському посольстві в Аргентині виявили 389 кілограмів кокаїну.

Після того, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що наркотики належали співробітнику технічного складу установи, який закінчив на той час відрядження за строковим трудовим договором.

Також повідомлялося, що знайдені в посольстві Росії в Аргентині сумки, в яких був кокаїн, замінений пізніше під час спецоперації борошном, перевозив до Росії літак Іл-96 льотного загону «Росія», який знаходиться у віданні управління справами президента РФ і займається перевезенням перших осіб держави.

Після чого Андрій Ковальчук, якого підозрюють в організації контрабанди наркотиків в посольстві Росії в Аргентині, вважає це провокацією, яку спільно організували аргентинська поліція і американські спецслужби. 

2 березня стало відомо, що Ковальчука затримала поліція Німеччини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: