На АЗС по всій Литві змінились позначення палива

На АЗС по всій Литві змінились позначення палива
Як і раніше на колонках і пістолетах залишаться позначення «Дизельне паливо», «Бензин», «Газ»
Фото: Delfi / Karolina Pansevič

Зміни не повинні позначитися на ціні на паливо

З 1 листопада 2018 у Литві набула чинності вимога по-новому визначити паливо на автозаправних станціях. Таке рішення прийнято в рамках здійснення директиви Євросоюзу, що уніфікує маркування палива на всій території ЄС, пише DELFI.

Міністерство енергетики запевняє, що зміни не повинні позначитися на ціні на паливо, оскільки мережі інтегрують нові позначення в наявну систему. Передбачається, що як і раніше на колонках і пістолетах залишаться позначення «Дизельне паливо», «Бензин», «Газ», а паралельно з'явиться додаткова інформація.

Бензин позначається словом Benzinas з октановим числом (92; 95; 98) і буквою E в колі з цифрами 0, 5 або 10, залежно від максимальної кількості біопалива (етанолу) в бензині. Наприклад, E95 буде відзначений як E5, E92 - E0, E98 - 10.

Дизельне паливо - словом Dyzelinas і буквою B в квадраті з числами 7, 10, 20 або 30, що вказує максимальну кількість біопалива. Взимку арктичне дизельне паливо першого і другого класу як і до сих пір буде додатково позначено однією або двома сніжинками і знаком B0. Біозідель буде позначений як B100, а синтетичне дизельне паливо - XTL. Дизельне паливо для сільгосптехніки додатково буде позначено буквами Dž.

Зріджений нафтовий газ буде позначений ромбом і буквами LPG, стиснений природний газ - буквами CNG; а зріджений природний газ - LNG. Державна служба з питань захисту прав споживачів відповідає за контроль АЗС в Литві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: