«Оскар» за найкращий фільм отримала картина «Земля кочівників»

«Оскар» за найкращий фільм отримала картина «Земля кочівників»
«Оскар» за найкращий фільм отримала картина «Земля кочівників»
Фото: Скріншот відео

Раніше Чжао отримала «Оскар» як найкраща режисерка

Премію Американської кіноакадемії в номінації «Найкращий фільм» отримав фільм «Земля кочівників» режисера Хлої Чжао. Раніше Чжао отримала «Оскар» як найкраща режисерка.

У центрі сюжету фільму – історія 60-річної вдови Ферн, яка, втративши роботу, відправляється в подорож по Америці в пошуках сезонного заробітку.

«Від імені всіх я хочу подякувати кіноакадемії і всіх інших номінантів, які були прекрасні <...> І величезне спасибі всій знімальній групі «Землі кочівників», – заявила Чжао в своїй промові.

До цього стало відомо, що Хлоя Чжао отримала премію «Оскар» в номінації «Найкращий режисер» за фільм «Земля кочівників» (Nomadland).

Раніше «Земля кочівників» отримала премію Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA) в номінації «Найкращий фільм». Крім того, Хлоя Чжао отримала премію за режисерську роботу, а американська актриса Френсіс Макдорманд за свою роль в «Землі кочівників» була визнана переможцем в номінації «Найкраща жіноча роль».

Крім того, в березні поточного року стрічка «Земля кочівників» була удостоєна «Золотого глобуса» як найкращий драматичний фільм.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: