Отруєння Скрипаля: Росія просить США та Британію «заспокоїтись»

Отруєння Скрипаля: Росія просить США та Британію «заспокоїтись»
Сергій Скрипаль

Росіяни називають звинувачення в отруєнні абсурдними

Посольство Росії у США заявляє, що Білий дім може вплинути на Велику Британію та ще може запобігти негативним наслідкам «фейк-історії» щодо звинувачень Кремля в отруєнні російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. Про це йдеться у повідомленні на сторінці у соцмережі Facebook.

«Допоможіть Лондону заспокоїтися. Останніми днями в американських ЗМІ, явно з подачі русофобських кіл вашингтонського істеблішменту, розв'язана чергова гучна антиросійська кампанія. Без єдиного факту стверджується, що за отруєнням колишнього британського агента Скрипаля і його дочки Юлії стоїть Москва», - заявили у посольстві.

«Ще до завершення аналізів вся вина покладена на нас. І цей абсурд мало кого тут насторожує. Більш того, Москву пропонують покарати», - уточнили в посольстві.

«Зараз важливо спокійно, професійно розібратися в трагедії, виробити спільні заходи, щоб подібне більше не повторилося. У нинішній ситуації бачимо унікальну для вашингтонської адміністрації - як головного союзника Даунінг-стріт - можливість. У ці дні молодшому партнеру як ніколи необхідні через океан навіювання і допомога, засновані на мудрій стриманості», - йдеться у заяві росіян.

У посольстві відзначають, що вони будуть дзеркально відповідати на будь-які «покарання».

«Білий дім ще може запобігти негативним наслідкам цієї фейк-історії для того позитиву, який залишився в російсько-американських відносинах. Відносини Росії і США - багатогранні. Від них залежить стратегічна стабільність у всьому світі. Вони не повинні бути заручником подібних явно зрежисованих сюжетів», - наголошується у заяві.

Нагадаємо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною.

Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

6 березня голова Міністерства закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон попередив Росію про можливі санкції, якщо буде доведено, що за таємничим отруєнням колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля стоїть Кремль. 

Також стало відомо, що у Великій Британії шпиталізували двох поліцейських, які займались розслідуванням отруєння екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. За словами журналістів, це був фентаніл.

Як відомо, Британія вислала 23 російських дипломата і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні. Лондон звинувачує Москву у причетності до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. 

Раніше повідомлялося, що лідери Європейського союзу погодилися з Великобританією, що Росія, швидше за все, несе відповідальність за напад на екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері.

Також, Франція, Польща, Естонія, Латвія і Литва розглядають можливість висилки російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Великій Британії колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: