Російські літаки Ту-142 низько пролетіли над кораблем НАТО (фото)

Російські літаки Ту-142 низько пролетіли над кораблем НАТО (фото)

Літаки пролетіли без попередження

Російські протичовнові літаки Ту-142 без попередження пролетіли на невеликій висоті над кораблем, на якому знаходилися морські піхотинці НАТО. Про інцидент, що стався 2 листопада поблизу Норвегії, західні інформагентства повідомили в суботу, 3 листопада.

Піхотинці знаходилися на борту Mount Whitney, флагманського корабля Шостого флоту США. Раніше Росія висловлювала невдоволення проведенням найбільших з часів закінчення холодної війни навчань НАТО Trident Juncture.

Представники РФ заявили, що вважають захід «антиросійської демонстрацією сили», попередивши, що воно не залишиться без відповіді. Надалі в Міноборони Росії заявили, що два російські військові літаки зробили «запланований політ», який тривав більше 12 годин.

«Всі польоти літаків морської авіації ВМФ Росії виконуються в строгій відповідності з Міжнародними правилами використання повітряного простору без порушення кордонів інших держав», - цитують російські ЗМІ слова представника Міноборони РФ.

За даними компанії Avinor, оператора більшості цивільних аеропортів Норвегії, Росія направила повідомлення про випробування ракет 1-3 листопада в Норвезькому морі. У НАТО цю інформацію прокоментували стримано. Які б там не були ракетні випробування «не змінять план навчань», заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг. Британський адмірал Гай Робінсон, зауважив, що «у кожного є право» перебувати там, де стався інцидент. «Це міжнародні води і міжнародний повітряний простір», - сказав Робінсон.

Нагадаємо, російський військовий корабель помітили неподалік від державного кордону Латвії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: