Саудівська Аравія готова визнати причетність до смерті журналіста Хашоггі - CNN

Саудівська Аравія готова визнати причетність до смерті журналіста Хашоггі - CNN
2 жовтня журналіст Джамал Хашоггі зник після візиту до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі

«Хашоггі був убитий у результаті операції, на яку не було видано дозволу», стверджує джерело ЗМІ

Саудівська Аравія готує доповідь, у якій планує визнати, що смерть саудівського журналіста Джамала Хашоггі сталася «у результаті неправильно проведеного допиту».

Про це повідомляє CNN з посиланням на два джерела.

Одне з джерел заявляє, що доповідь про смерть все ще не готова, і його зміст може змінитися.

«Хашоггі був убитий у результаті операції, на яку не було видано дозволу, а її учасники понесуть відповідальність», - стверджує інше джерело.

Раніше ЗМІ повідомляли, що оглядач Washington Post Джамал Хашоггі записав за допомогою розумного годинника власне вбивство, яке сталося на початку жовтня на території консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. 

Також ЗМІ повідомили, що влада Туреччини вважає, що відомий саудівський журналіст Джамал Хашоггі був у битий у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, де його й востаннє бачили.

2 жовтня саудівський журналіст Джамал Хашоггі, відомий своєю критикою влади Саудівської Аравії, зник після візиту до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Про зникнення повідомила його наречена. 

За даними турецької влади, Хашоггі не покидав територію консульства. Проте представники Саудівської Аравії заперечують, що Хашоггі в консульстві. Представники Саудівської Аравії навіть заявили про те, що вони готові допустити на територію свого консульства в Стамбулі експертів і представників уряду Туреччини.

Джамал Хашоггі у 2017 році покинув батьківщину, щоб уникнути переслідувань за свої погляди і переїхав до США. Протягом року він писав для Washington Post, критикуючи політику Саудівської Аравії щодо Катару, Канади, Ємену та засуджуючи переслідування владою країни інакодумців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: