Шеф британської дипломатії визнав: атака в Солсбері є продовженням агресії Росії в Україні

Шеф британської дипломатії визнав: атака в Солсбері є продовженням агресії Росії в Україні
Борис Джонсон

Росія залишилася одна, і вона абсолютно ізольована, - Борис Джонсон

Британський міністр закордонних справ Борис Джонсон вважає, що атака у Солсбері, що була здійснена за допомогою нервово-паралітичної речовини «Новачок», є продовженням агресивної політики Росії щодо України та інших європейських країн. Відповідну статтю авторства очільника МЗС Британії надрукувала у недільному випуску газета Sun.

Джонсон нагадав про те, що 131 ні в чому не винна людина могла бути піддана в Солсбері потенційно смертоносного впливу нервово-паралітичного речовини «Новачок». Чим більше з'являється подробиць отруєння в Солсбері, тим тривожніше стає, зазначив міністр.

Джонсон розповів, що британські військові, що працювали в Солсбері в костюмах хімзахисту, вилучаючи заражений автомобіль, задали йому питання: «Чому ми? Чому російське держава вибрала Британію для здійснення цього жахливого злочину?».

Дійсно, чому з усіх опонентів Володимира Путіна, що живуть в різних країнах світу, треба було вибрати жертвою Сергія Скрипаля в Солсбері, задається питанням Борис Джонсон.

Відповідь полягає в тому, пише Джонсон, що Британія - не єдина, хто зіткнувся з безрозсудною поведінкою Росії.

«Нинішнє свідоцтво нахабного нехтування міжнародними правилами - частина вже сформованої поведінки: від анексії Криму і кібератак в Україні до хакерських зломів бундестагу і російського втручання в європейські вибори», - пише він.

«Те, як ми відповідаємо на це, багато говорить про нашу країну і про наше становище в світі, - стверджує Борис Джонсон. - Ми послідовно займали і займаємо сильну і принципову позицію по відношенню до Кремля і зустріли широку міжнародну підтримку».

Глава британського МЗС навів як приклад міжнародної солідарності з Лондоном підтримку президента Франції, канцлера Німеччини і президента США. За його словами, британський Форін-офіс щогодини отримує нові запевнення в підтримці союзників.

Джонсон також вказує, що готовність стати на захист своїх цінностей - це якраз те, що відрізняє сильну, впевнену у своїх силах державу, що має інтереси і вплив по всьому світу.

«Сьогодні Росія залишилася одна, і вона абсолютно ізольована. Цей факт найнаочніше демонструє різницю між Британією і Путіним: у нас є друзі в світі, а у нього немає», - робить висновок у своїй статті Джонсон.

Як відомо, отруєних росіян – Сергія Скрипаля і його дочку Юлію – знайшли без свідомості в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня.

У Великобританії встановили, що колишнього російського шпигуна та його доньку  отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новичок», яку розробляла Росія.

Нагадаємо, 15 березня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що безрозсудна поведінка Росії протягом багатьох років стала фоном для отруєння на території Великої Британії екс-російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. 

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

23 російських дипломати поїдуть з країни 20 березня.

Глава МЗС Британії Борис Джонсон під час нещодавньої зустрічі з послом Росії Олександром Яковенком у відповідності з «британським протоколом» не потиснув йому руку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: