«Скажений пес» Меттіс звинуватив Путіна в отруєнні шпигуна Скрипаля

«Скажений пес» Меттіс звинуватив Путіна в отруєнні шпигуна Скрипаля
Джеймс Меттіс

Голова Пентагона вважає поведінку Росії безрозсудною

Міністр оборони США Джеймс Меттіс (відомий на прізвисько «Скажений пес») поклав відповідальність за отруєння у Великій Британії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля на президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляє видання «Голос Америки».

«Звичайно ж він відповідальний, він - голова держави. Росія намагається зруйнувати єдність західного альянсу та втручається у вибори в інших країнах», - заявив Меттіс.

«Намагання РФ зняти з себе відповідальність за замах на Скрипаля нагадує про те, як відбувалась незаконна анексія Росією Криму та події на сході України.

Вони знімають шеврони з військових і відправляються до Криму. Вони кажуть, що непричетні до операцій у Східній Україні. Не уявляю, як вони можуть таке говорити просто в очі», - відмітив міністр.

«Дії РФ в британському Солсбері - безрозсудна поведінка. І замість того, щоб мати дружні відносини з країнами НАТО, в Москві обрали шлях конфронтації», - зауважив голова Пентагону.

Як відомо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Після того, у Великій Британії шпиталізували двох поліцейських, які займались розслідуванням отруєння екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. Це був газ «Новічок».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: