США готові конкурувати з Росією на ринку газу

США готові конкурувати з Росією на ринку газу

У Держдепі визнають, що обсяг, який США можуть продати в ЄС, набагато менший за той, що Росія може продати через її трубопроводи

Газові компанії США готові конкурувати з Росією на ринку поставок газу в Європі. Про це заявила РИА Новости заступник помічника держсекретаря Сандра Оудкірк.

«США вже конкурують із Росією як експортер СПГ і експортер нафти на глобальному ринку. Ми готові конкурувати на ринку ЄС, поставляючи газ. Існують вже тридцять FSRU (плавучих установок для зберігання і регазифікації)», - сказала Оудкірк у кулуарах енергетичної конференції, яка проходила в Атлантичній раді.

При цьому вона визнала, що «очевидно: обсяг, який США можуть продати в ЄС, набагато менший за той, що Росія може продати через її трубопроводи».

«Ми хочемо продавати наш газ у всьому світі, скрізь, де ціна конкурентоспроможна. Для цього нам, безумовно, необхідно буде мати справу з оптимізацією вартості регазифікації, зрідження газу та зберігання», — підсумувала Оудкірк.

Також під час дискусії в Атлантичній раді Оудкірк висловилася різко проти будівництва «Північного потоку — 2». На її думку, цей проект зробить «Газпром» монополістом і закриє ринок для альтернативних поставок.

Нагадаємо, п’ять країн підписали листа про шкідливість для Європи газопроводу «Північний потік – 2».

Перед цим у Росії заявили, що «Газова війна» не вплине на реалізацію «Північного потоку-2».

Колишній генеральний секретар НАТО Адрес Фог Расмуссен заявив, що своєю поведінкою російський газовий монополіст «Газпром» довів, що не є питомо газопостачальною компанією, а засобом впливу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: