The Times: Британія готується завдати удару по Сирії з території Кіпру

The Times: Британія готується завдати удару по Сирії з території Кіпру

Британія веде підготовку удару по Сирії з використанням сил флоту і ВПС

Великобританія готується до завдання ударів по Сирії. У повну боєготовність приведено її літаки на військовій базі на Кіпрі. Розгортання авіації почалося на військово-повітряній базі Британії Акротірі на півдні острова.

«Наші літаки вже виведені на злітно-посадочні смуги в Акротірі. Ми готові», - заявило джерело The Times.

На авіабазі зараз перебувають вісім винищувачів-бомбардувальників Panavia Tornado, оснащених крилатими ракетами. Ще шість літаків, оснащених ракетами класу «повітря-повітря» можуть вести їхнє прикриття.

На тлі повідомлень про розгортання британських сил на Кіпрі стало відомо, що Kuwait Airways з 12 квітня припиняє польоти в столицю Лівану Бейрут, передає РБК. У повідомленні авіакомпанії пояснюється, що причиною стало попередження кіпрської влади про «небезпеку польотів у повітряному просторі Лівану». 

Водночас до берегів Сирії рухаються кораблі британського ВМФ. Серед інших кораблів, що діють у Середземному морі, видання відзначає есмінець HMS Duncan.

Як повідомляв The Telegraph, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей розпорядилася перемістити британські підводні човни ближче до Сирії на відстань ракетного пострілу. Також вона скликала на 12 квітня екстрене засідання уряду для обговорення варіантів відповіді Великобританії на хімічну атаку в сирійському місті Дума.

Раніше ЗМІ повідомили, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей готова підтримати військові дії у Сирії, не чекаючи згоди парламенту.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп оголосив про майбутній ракетний удар по Сирії. «Росія обіцяє збивати будь-які ракети, випущені по Сирії. Готуйся, Росія, вони прилетять. Вони будуть славні, нові «розумні». Не треба підтримувати «газове тварина-вбивцю», яка вбиває своїх громадян і отримує задоволення», - написав Трамп.

Також повідомлялося, що Франція, США і Велика Британія найближчими днями вирішать, чи варто відповідати військовими ударами на хімічну атаку в Сирії. 

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп скасував свою поїздку на саміт Америк, який відбудеться у столиці Перу Лімі, для підготовки відповіді на хімічну атаку в Сирії.

Як відомо, 6 квітня внаслідок авіаударів по місту Дума, що в Східній Гуті, щонайменше 32 мирних жителів загинули, понад 50 осіб зазнали поранень. Пізніше стало відомо про 100 загиблих.

11 квітня ВВС США підняли в повітря один з повітряних командних пунктів Boeing E-4B Nightwatch, відомий як «літак Судного дня».

Читайте також: 

Чи стане хімічна атака в Ідлібі останньою на рахунку Асада та росіян

За мить до удару. Світ затамував подих перед можливим зіткненням у Сирії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: