Трамп пригрозив демократам «шатдауном»

Трамп пригрозив демократам «шатдауном»
Президент США Дональд Трамп

Якщо достатньо демократів не проголосують, це буде «шатдаун» демократів», заявив Трамп

США загрожує припинення роботи федерального уряду через відсутність тимчасового бюджету («шатдаун»).

Про це в п'ятницю, 21 грудня, заявив президент країни Дональд Трамп.

«Сенатор Мітч Макконнелл (лідер республіканської більшості в Сенаті, - ред.) повинен боротися за стіну і безпеку на кордоні так сильно, як він боровся за все. Йому знадобляться голоси демократів, але, як видно, в палаті (представників, - ред.) хороші речі трапляються. Якщо достатньо демократів не проголосують, це буде «шатдаун» демократів», - написав президент у Twitter.

Як повідомлялося, палата представників США схвалила виділення п'яти мільярдів доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Тепер законопроект спрямований у сенат, більшість в якому вже заявила про те, що проголосує проти.

Законодавці поспішають прийняти бюджет, оскільки до п'ятниці розраховують роз'їхатися у свої штати на різдвяні канікули. Якби федеральні органи влади закрилися перед святом, Конгресу було б проблематично зібратися для прийняття бюджету до початку січня.

Раніше повідомлялося, що уряд США може припинити роботу вже 22 грудня, якщо Трамп і Республіканська партія не зможуть домовитися з демократами про виділення п'яти мільярдів доларів на будівництво стіни з Мексикою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: