У Великобританії почали розслідування стосовно дружини Асада

У Великобританії почали розслідування стосовно дружини Асада

Асмі Асад народилася в Лондоні й має подвійне громадянство

Дружину сирійського диктатора можуть позбавити громадянства Британії

Дружину сирійського президента Башара Асада Асму можуть позбавити британського громадянства за причетність до військових злочинів в Сирії. Про це повідомляє Sky News.

Поліція Лондона розпочала попереднє розслідування щодо Асми Асад, яку звинувачують у підтримці та заохоченні тероризму. В результаті їй може загрожувати судове переслідування, а також позбавлення британського громадянства.

Міжнародна палата правосуддя Guernica 37 звинувачує її у тому, що вона є однією з «впливових суб’єктів», які заохочували терористичні акти та міжнародні злочини та підбурювали до них. Зазначається, що уряд Сирії винен у систематичному підході до катувань та вбивств цивільного населення, в тому числі із застосуванням хімічної зброї.

«Це важливий крок у притягненні вищих політичних чиновників до відповідальності за свої вчинки та забезпеченні того, щоб держава через незалежний та неупереджений юридичний процес несла відповідальність за дії своїх громадян. Оскільки Асма є громадянкою Великої Британії, важливо, щоб її засудили, якщо докази підтверджують це твердження, а не просто позбавлять її громадянства. Це важливий процес, і справедливо, щоб правосуддя здійснювалось перед англійським судом. Ми визнаємо, що було б політично доцільним просто позбавити першої леді громадянства. Це не буде відповідати інтересам сотень тисяч цивільних жертв 10-річного конфлікту», – йдеться у повідомленні юридичної групи.

Зазначається, що за підсумками розслідування 45-річній Асмі Асад, яка народилася в Лондоні й має подвійне громадянство, може загрожувати судове переслідування, а також позбавлення британського підданства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: