В Угорщині розповсюджується дешевий китайський наркотик, який вбив вже 11 людей

В Угорщині розповсюджується дешевий китайський наркотик, який вбив вже 11 людей
Жертвами наркотика стали люди віком від 23 до 36 років

Смерть від наркотика, що має умовну назву BIKA (бик), зафіксована в області Саболч-Сатмар-Берег, що межує з Закарпаттям

В Угорщині розповсюджується дешевий китайський наркотик, жертвами якого вже стали 11 переважно молодих угорців. Про це повідомив угорський токсиколог Габор Захер в ефірі телеканалу ATV, пише Mukachevo.net.

Зазначається, що наркотик має умовну назву BIKA (бик), коштує надзвичайно дешево - близько 150 форинтів за сигарету з невідомою речовиною.

1_134

«Найбільше смертей від наркотика зафіксовано у Будапешті та сусідніх областях», - йдеться у повідомленні.

Токсиколог пояснив, що у ЗМІ зазвичай повідомляють лише про смертельні випадки, але проблема набагато ширша.

«Лише минулого року на «чорному ринку» в Угорщині з'явилося понад тридцять нових синтетичних наркотичних засобів. А кілька років тому речовина під назвою «Диявольське дихання» вбило семеро людей буквально за кілька днів. Ні продавець, ні покупець не знають, що саме вони вживають і якою є смертельна доза цієї сполуки для людського організму. Найчастіше наркотик викликає миттєву серцеву недостатність», - повідомив токсиколог.

Габор Захер розповів, що десять днів тому не зумів врятувати життя 30-річного чоловіка, який прийняв невідомий препарат. «Лікарі також не можуть чітко сказати від чого гинуть люди. Адже зазвичай наркотики вживають у компанії - одні люди можуть померти, інші ні. Саме тому вживання невідомих наркотиків схоже на російську рулетку», - сказав лікар.

За висновками угорської поліції китайська наркотична речовина з'явилася в Угорщині у травні цього року і вперше була ідентифікована під час розслідування обставин загибелі 23-річного чоловіка в Мішкольці на півночі Угорщини.

За словами Чаби Гергея Горвата, представника Міністерства з питань людських ресурсів, один грам синтетичного канабіноїду продають всього за 1300-1500 форинтів на «чорному ринку» і цього достатньо для виготовлення п’яти смертельних сигарет.

Місцева поліція заарештувала трьох чоловіків, яких підозрюють у продажу наркотиків. Подальші розслідування ще десяти випадків смерті встановили, що вони можуть бути пов'язані з новим препаратом, який походить з Китаю. Жертви були віком від 23 до 36 років.

В тому числі є жертви в області Саболч-Сатмар-Берег, що межує з Закарпаттям.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: