Вчені пояснили, чому можна повторно заразитися на коронавірус

Вчені пояснили, чому можна повторно заразитися на коронавірус

Потрібні більш ретельні дослідження і спостереження для підтвердження гіпотези

Перше важке інфікування Covid-19 може супроводжуватися легшими симптомами вже вдруге – науковці

Повторно заразитися коронавірусом сильно ризикують люди з ослабленим імунітетом після першої хвороби, яка протікала у важкій формі, а також через реактивізацію залишків інфекції в організмі людини.

Про це йдеться в дослідженні вчених, опублікованій в журналі BMJ Case Reports, пише Deccan Herald.

Як зауважують фахівці з Медичної школи Єльського університету в США, перше важке інфікування Covid-19 може супроводжуватися легшими симптомами вже вдруге.

Вчені описали випадок із 40-річним чоловіком, який був госпіталізований з легкою формою коронавірусної хвороби через 4 місяці після першого нападу важкої хвороби у квітні 2020 року.

У пацієнта був добре контрольований діабет 2 типу, недостатня активність щитовидної залози та ожиріння – все це є відомими фактори ризику важкої інфекції Covid-19. Повідомляється, що під час першого нападу інфекції він був госпіталізований з утрудненим диханням та пронизливим хрипом. У чоловіка також розвинулася дихальна недостатність, і йому була потрібна штучна вентиляція легенів і антикоагулянти, а також різні інші ліки, які використовуються для лікування Covid-19. Вже після виписки з лікарні через три місяці він знову дав позитивний результат на коронавірус і був госпіталізований з задишкою та періодичними нападами задухи.

Автори дослідження вважають, що легші симптоми вдруге можуть бути викликані залишковим імунітетом від першої важкої інфекції.

Водночас вчені визнають, що потрібні більш ретельні дослідження і спостереження для підтвердження гіпотези, що зниження імунітету або відсутність антитіл після першого епізоду інфекції SARS-CoV-2 може сприяти повторному інфікуванню.

Як повідомлялося, інфекціоніст назвав причину, чому частина українців ніколи не захворіє на коронавірус.

Нагадаємо, в Україні станом на 7 лютого зафіксовано 3370 нових випадків коронавірусної хвороби. Зокрема, захворіли 188 дітей та 96 медпрацівників. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Івано-Франківській (454), Одеській (212), Львівській (202), Дніпропетровській (198) областях та у м. Київ (197).

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: