Від полоненого моряка Терещенка ховають листи його близьких

Від полоненого моряка Терещенка ховають листи його близьких
Адвокат про настрій українця: Розповідає байки, жартує

Бранця тримають у холодній камері з мусульманином, який не говорить російською

Полонений український моряк Володимир Терещенко, якого РФ утримує в московському СІЗО «Лефортово», досі не отримав жодного листа від рідних та друзів, хоча вони надсилалися. Про це повідомила його адвокат Анастасія Георгієвська.

За її словами, родичі пишуть Терещенку один-два рази кожного тижня, однак жодного листа моряку не передали. Від нього ж листівку отримала сестра, хоча сам Терещенко написав додому вже 4 листи.

Терещенка утримують у старому корпусі СІЗО, де немає гарячої води та не працює телевізор, повідомила його захисниця. Українець просив, аби його перевели в іншу камеру. В нинішній його камері холодно. Терещенка утримують разом з мусульманином, якого звинувачують в тероризмі. Він не говорить російською, тому спілкуватися їм важко.

Крім того, у Терещенка почали боліти зуби. Він написав заявку на медичний огляд. Також українець намагається домогтися права на дзвінок, адже при затриманні йому не дали на це право, хоча за законом мали.

«Він читає книги, займається спортом. Настрій бойовий, розповідає байки, жартує. Тож старший матрос Терещенко тримається стійко, передає усім привіт», — розповіла адвокат.

Терещенко також сказав, що на рейдовому буксирі «Яну Капу» моряки мали собаку Джесі. Коли кораблі РФ захопили українців — собака залишалася там. Де вона нині — невідомо.

Нагадаємо, 23 січня батько українського військовополоненого моряка Василя Сороки Віктор Сорока заявив, що у Росії військовополоненим українським морякам не надали кваліфікованої медичної допомоги

До слова, родичі українських моряків досі не отримали дозволу від РФ на побачення з полоненими.

Лефортовський суд Москви 16 січня на три місяці продовжив арешт останнім чотирьом українським морякам, затриманим Росією в районі Керченської протоки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: