Влада Італії зробила заяву на тлі російської загрози

Влада Італії зробила заяву на тлі російської загрози
Очільник міноборони Італії Лоренцо Гуеріні зазначив, що НАТО підготувало план дій на випадок загострення ситуації на російсько-українському кордоні
фото: formiche.net

Італія попереджає Росію про наслідки у разі агресії проти України

Міністр оборони Італії Лоренцо Гуеріні зазначив, що Італія готова долучитись до посилення східного флангу НАТО та попередив РФ про наслідки у разі агресії проти України. Його заяву оприлюднило посольство України в Італії.

«З огляду на останні події, НАТО вирішило посилити свій східний фланг й Італія братиме у цьому процесі активну роль», – зазначив міністр.

Він розповів, що за допомогою італійських літаків вже посилили авіаційну базу НАТО в Румунії, яка розташована неподалік від її кордону з Україною.

Міністр зазначив, що НАТО підготувало план дій на випадок загострення ситуації на російсько-українському кордоні, в якому фігурують також італійські військові, і якщо найближчим часом криза не завершиться, Італія готова направити додаткові сили у східно-європейський регіон.

Лоренцо Гуеріні підкреслив, що ніхто не зацікавлений в ескалації ситуації, тому пріоритетом залишається конструктивний діалог.

«При цьому наголошую, що будь-яка агресія проти України матиме серйозні наслідки», – наголосив міністр.

За інформацією ЗМІ, також італійський уряд закликав групу провідних бізнес-лідерів не проводити заплановану зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним через напруженість довкола України.

Як повідомляє Bloomberg, уряд на чолі з прем'єр-міністром Маріо Драгі зробив відповідний запит у зв'язку з нинішньою міжнародною ситуацією, сказав неназваний італійський чиновник.

Форум, організований Італо-російською торговою палатою, є приватною ініціативою, і ні посол Італії в Москві, ні інші представники уряду мали брати у ньому участі, сказав чиновник.

Планувалося, що у форумі візьмуть участь топ-менеджери, включаючи головного виконавчого директора Enel SpA Франческо Стараче та генерального директора UniCredit SpA Андреа Орсель, попри накопичення Росією тисяч військових, танків і техніки біля східного кордону України.

Зазначається, що нафтовий гігант Eni SpA і оператор газової мережі Snam SpA відмовилися від участі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: