ВООЗ оновила рекомендації щодо носіння масок

ВООЗ оновила рекомендації щодо носіння масок
ВООЗ рекомендує носити маски всім людям віком від 60 років

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує носити маски усім громадянам у місцях, де неможливо дотримуватися дистанції

Всесвітня організація охорони здоров’я оновила рекомендації щодо використання масок у межах боротьби з коронавірусною інфекцією. Про це на брифінгу у п’тницю заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус. Стенограму його виступу опубліковано на сайті ВООЗ.

«Я хотів би підкреслити, що посібник [щодо використання масок], який ми публікуємо сьогодні, є оновленням того, про що ми говорили протягом багатьох місяців: маски варто використовувати тільки як частину всеосяжної стратегії в боротьбі з Covid-19. Маски самі собою не захистять вас від Covid-19», – підкреслив Гебреєсус.

За його словами, тепер ВООЗ рекомендує носити маски всім лікарям, а не тільки тим, які працюють із пацієнтами, інфікованими коронавірусом. «Це означає, наприклад, що коли лікар проводить обхід відділення кардіології або паліативної допомоги, де немає підтверджених пацієнтів із Covid-19, він однаково має носити медичну маску», – зазначив гендиректор організації.

Також ВООЗ рекомендує носити маски всім людям віком від 60 років, а також тим, хто має супутні захворювання, «у ситуаціях, коли фізичне дистанціювання неможливе».

«З огляду на нові докази, ВООЗ рекомендує урядам заохочувати населення до носіння масок там, де широко поширене передавання [коронавірусу], а фізичне дистанціювання ускладнене, наприклад, у громадському транспорті, у магазинах або інших обмежених або переповнених приміщеннях», – додав Гебреєсус.

Водночас він підкреслив, що маски «можуть створювати помилкове відчуття безпеки, змушуючи людей нехтувати такими заходами, як гігієна рук і фізичне дистанціювання».

Нагадаємо, через рекомендацію ВООЗ лікувати коронавірус гідроксихлорохіном, яка базується на дослідженні компанії Surgisphere, у світі масово підписують петицію про відставку очільника ВООЗ Тедроса Аданома Гебреісуса. У петиції йдеться: «Допоможіть світу знову знайти віру в ООН та ВООЗ».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: