Вперше в історії саміт G20 пройшов онлайн

Вперше в історії саміт G20 пройшов онлайн

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що розмовляє з лідерами G20 про необхідність діяти спільно через поширення коронавірусу

Позачергова зустріч лідерів групи 20 країн-лідерів (G20) ініційована Саудівською Аравією

Перший в історії віртуальний саміт G20 стартував у четвер, 26 березня і тривав дві години.

Зазначається, що позачергова зустріч лідерів групи 20 країн-лідерів (G20). ініційована Саудівською Аравією, вперше за всю історію саміту пройшла в режимі онлайн на тлі глобальної боротьби з пандемією коронавірусу.

Так, згідно з арабськими ЗМІ, у своїй вступній промові король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд сказав делегатам, що їм всім необхідно вжити рішучих заходів проти кризи, пов'язаної з пандемією. Він висловив співчуття тим країнам, де від вірусу померли люди, і побажав якнайшвидшого одужання хворим.

Король Саудівської Аравії додав, що світ сподівається, що лідери країн «Групи 20» допоможуть в боротьбі з коронавірусом, який завдає шкоди світовій економіці.

Як зазначила в Twitter президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, поширення коронавірусу - це «глобальна криза, що вимагає глобального реагування».

«Розмовляю з лідерами G20 про необхідність діяти спільно з наступних питань:

- підготовка до перезапуску економіки;

- збереження глобальних зв'язків поставок відкритими;

- доставка вакцин та лікування», - повідомила вона.

Як повідомлялося, раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся з посланням на адресу лідерів країн «Великої двадцятки» у зв'язку з глобальною пандемією коронавірусу.

Як повідомлялося, МВФ і Світовий банк закликають G20 відкласти стягнення боргів із найбідніших країн.

До відома, у світі станом на 4:00 годину (за київським часом) у четвер, 26 березня, кількість померлих від коронавірусної інфекції досягла 21 тисяча 293 людей. Про це повідомляє Центр системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса (США).

Найбільше смертей зафіксовано в Італії - померли 7 тис. 503 людини.

Далі із майже вдвічі меншим показником летальності - Іспанія (3 тис. 647 осіб). Китай, який став початковою країною, де було виявлено інфекцію, офіційно повідомив про 3 тис. 169 померлих.

Загалом у світі 471 518 інфікованих. Від початку виникнення епідемії у світі одужали 114 444 людини.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: