Світу напророкували найсильніший економічний спад і втрату робочих місць

Світу напророкували найсильніший економічний спад і втрату робочих місць
Під час кризи робочих місць позбудуться 25 мільйонів людей, якщо держави не зроблять термінових заходів для захисту працівників від наслідків кризи, - Міжнародна організація праці

Причиною кризи стане пандемія коронавіруса. Вона вплине на економіку, торгівлю, а отже і на добробут людей, - голова СОТ

Голова Світової організації торгівлі Роберто Азеведо передрік світу найсильніший економічний спад і втрату робочих місць. Про це він заявив у відеозверненні, опублікованому на сайті СОТ.

Азеведо зазначив, що причиною кризи стане пандемія коронавіруса. «Вона вплине на економіку, торгівлю, а отже і на добробут людей» наголосив голова СОТ.

За словами Азеведо, майбутній спад може виявитися гірше світової фінансової кризи 2008 року.

Раніше в березні аналітики Bloomberg прийшли до висновку, що Єврозону очікує найсильніша економічна кризу в історії регіону на тлі фактичної зупинки ділової активності через коронавирус. Зокрема, по всій Європі через проблеми з поставками і різким падінням попиту вже почали зупинятися автомобільні заводи. Це торкнулося групи PSA (Peugeot, Citroën, Vauxhall і Opel), Fiat Chrysler (Alfa Romeo, Chrysler, Dodge і інші) і Volkswagen, які є найбільшим в світі автовиробниками. Економісти передбачають, що Євросоюз чекає найбільше падіння ВВП з моменту його утворення.

У Міжнародній організації праці раніше теж передбачила світову криза і масове безробіття через пандемію коронавіруса. Як вважають фахівці, робочих місць позбудуться 25 мільйонів людей, якщо держави не зроблять термінових заходів для захисту працівників від наслідків кризи.

До відома, станом на 4:00 годину (за київським часом) у четвер, 26 березня, кількість померлих від коронавірусної інфекції у світі досягла 21 тисяча 293 людей. Про це повідомляє Центр системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса (США).

Найбільше смертей зафіксовано в Італії - померли 7 тис. 503 людини.

Далі із майже вдвічі меншим показником летальності - Іспанія (3 тис. 647 осіб). Китай, який став початковою країною, де було виявлено інфекцію, офіційно повідомив про 3 тис. 169 померлих.

Загалом у світі 471 518 інфікованих. Від початку виникнення епідемії у світі одужали 114 444 людини.

В Україні станом на 10:00 26 березня зафіксовано 156 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 43 нові випадки.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Вінницька область — 1 випадок;
Волинська область — 2 випадки;
Дніпропетровська область — 2 випадки;
Донецька область — 1 випадок;
Запорізька область — 7 випадків;
Житомирська область — 2 (1 летальний) випадки;
Івано-Франківська область — 16 (2 летальні) випадків;
м. Київ — 34 випадки;
Київська область — 24 випадки;
Львівська область — 2 випадки;
Луганська область — 1;
Одеська область — 4;
Тернопільська область — 15 випадків (1 летальний;
Херсонська область — 1 випадок;
Чернівецька область — 42 (1 летальний) випадки;
Черкаська область — 2 випадки.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 26 березня 2020 року до Центру надійшло 183 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 1124 повідомлення про підозру на COVID-19.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: