Wizz Air Hungary почала літати над Чорним морем під відповідальністю України

Wizz Air Hungary почала літати над Чорним морем під відповідальністю України
Wizz Air Hungary почала літати над Чорним морем під відповідальністю України
Фото з відкритих джерел

Дочірня компанія Wizz Air Hungary Wizz Air Abu Dhabi також літає в Сімферопольському РПІ над Чорним морем під відповідальністю України

Авіакомпанія Wizz Air Hungary почала виконувати польоти в Сімферопольському районі польотної інформації (РПІ) над відкритими водами Чорного моря під відповідальністю України. Про це повідомив в.о. директора Державного підприємства обслуговування повітряного руху України Андрій Ярмак у Фейсбуці.

Він зазначив, що дочірня компанія Wizz Air Hungary Wizz Air Abu Dhabi також літає в Сімферопольському РПІ над Чорним морем під відповідальністю України.

«Безпека польотів та якісні аеронавігаційні послуги, що підтверджені європейським і американським регуляторами з безпеки авіації, найкоротші маршрути, зменшені час польоту та витрати на пальне. Це ті переваги використання повітряного простору під відповідальністю України, що отримують користувачі повітряного простору», – написав Ярмак.

Як повідомлялося, у серпні 2020 року Агентство Європейського Союзу з безпеки польотів (European Aviation Safety Agency, EASA) опублікувало оновлений Інформаційний бюлетень з безпеки польотів стосовно безпечного використання 6 маршрутів (L851, M856, M860, M854, M435, M861). Ці маршрути EASA рекомендує користувачам повітряного простору використовувати для планування польотів над Чорним морем, де відповідальність за обслуговування повітряного руху делегована Україні.

З 27 серпня 2015 року Украерорух впровадив спеціальні процедури планування польотів та використання повітряного простору (так званий safety case) із застосуванням поетапного підходу до нормалізації польотів над відкритим морем у Сімферопольському районі польотної інформації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: