Засновник Facebook відмовився звітувати перед парламентом Британії щодо скандального витоку даних

Засновник Facebook відмовився звітувати перед парламентом Британії щодо скандального витоку даних
Марк Цукерберг

У британському парламенті замість Цукерберга виступить його заступник

Засновник і очільник найбільшої соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг відмовився виступити у британському парламенті і відповісти на питання депутатів щодо витоку даних користувачів. Про це повідомляє The Independent.

Голова комітету британського парламенту з питань цифрових технологій, культури, медіа і спорту Даміан Коллінз у листі до Цукерберга запросив його з’явитися у британському парламенті у найкоротші терміни.

Він дав Цукербергу час на відповідь до вечора понеділка.

Відповідь на лист, датована 26 березня, була підписана двома високопоставленими працівниками Facebook, які працюють з Цукербергом більше 10 років.

У компанії наголосили, що вкрай серйозно сприймають звинувачення на свою адресу. Однак Цукерберг у британському парламенті виступати не буде, це зробить один з його заступників.

Як відомо, ЄС вимагає від Facebook пояснень щодо витоку даних користувачів.

За минулий тиждень вартість однієї акції компанії Facebook знизилася з 177 доларів за акцію, до 159 доларів за акцію станом на п'ятницю, 23 березня.

Напередодні правоохоронці провели обшуки в офісах компанії Cambridge Analytica в рамках розслідування отримання доступу до даних користувачів Facebook.

Також повідомлялося, що Ізраїль почав розслідування щодо Facebook.

Як відомо, рекламодавці погрожують припинити співпрацю із соціальною мережею Facebook на тлі скандалу, що розгорівся навколо неї.

Раніше Цукерберга викликали дати свідчення перед членами нижньої палати парламенту Великої Британії. Також Цукерберга чекають для свідчень у Сенаті США

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: