ЄС вимагає від Facebook пояснень щодо витоку даних користувачів

ЄС вимагає від Facebook пояснень щодо витоку даних користувачів

У Єврокомісії вимагають від соцмережі Facebook пояснити, наскільки масштабний витік особистих даних торкнувся європейських користувачів

Європейський Союз вимагає від соціальної мережі Facebook пояснень у зв'язку із скандалом навколо витоку даних з особистою інформацією десятків мільйонів користувачів соцмережі.

«Я вимагаю від Facebook подальших пояснень, наприклад, у якій мірі це торкнулось європейських користувачів», - заявила єврокомісарка з питань правосуддя Вера Юрова в інтерв'ю виданню виданню Bild am Sonntag, що було опубліковане в неділю, 25 березня.

За її словами, «це зловживання даними 50 мільйонів користувачів Facebook є абсолютно неприйнятним».

Юрова також наголосила, що уряд і відповідальні відомства США запевнили ЄС, що вони «сприймають усі звинувачення вкрай серйозно і працюють над підготовкою необхідних заходів».

«Цей скандал повинен стати сигналом для всіх нас. Те, як ми поводимося з власними особистими даними, може мати масштабні наслідки. Зрештою, мова йде про основи нашої демократії», - заявила Юрова.

За минулий тиждень вартість однієї акції компанії Facebook знизилася з 177 доларів за акцію, до 159 доларів за акцію станом на п'ятницю, 23 березня.

Напередодні правоохоронці провели обшуки в офісах компанії Cambridge Analytica в рамках розслідування отримання доступу до даних користувачів Facebook.

Також повідомлялося, що Ізраїль почав розслідування щодо Facebook.

Як відомо, рекламодавці погрожують припинити співпрацю із соціальною мережею Facebook на тлі скандалу, що розгорівся навколо неї.

Раніше Цукерберга викликали дати свідчення перед членами нижньої палати парламенту Великої Британії. Також Цукерберга чекають для свідчень у Сенаті США

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що статки Марка Цукерберга скоротилася на $6,06 млрд через зниження курсу акцій заснованої ним компанії Facebook.

Facebook вказувала, що не мала відношення до діяльності Cambridge Analytica. Проте Європарламент оголосив про намір провести розслідування у зв'язку з інформацією про характер використання особистих даних користувачів.

Пізніше Цукерберг зробив заяву щодо скандалу.

Читайте також: 

Втручання Росії у вибори в США: на Цукерберга можуть очікувати серйозні проблеми.

Вибори-2019. Українські політики готуються до гібридної війни в інтернеті

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: