Сенат США викликав Цукерберга для свідчень про витік даних Facebook

Сенат США викликав Цукерберга для свідчень про витік даних Facebook
Засновник Facebook Марк Цукерберг

На слуханнях розглянуть питання про збір та продаж персональної інформації від більш ніж 50 мільйонів користувачів Facebook

Лідери комітету Сенату США з енергетики і торгівлі в п'ятницю написали виконавчому директору Facebook Inc Марку Цукербергу листа з офіційним запитом, щоб він дав свідчення на майбутньому слуханні, а також наголосили на нових занепокоєннях щодо використання даних компаній соціальною мережею

Про це повідомляє Reuters.

«Слухання розгляне (питання про - ред.) збір та продаж персональної інформації від більш ніж 50 мільйонів користувачів Facebook, потенційно без їх попередження чи згоди та порушення політики Facebook», — написав голова представництва Грег Уолден, республіканець, який очолює панель та провідний демократ та інші керівники комітетів Франк Паллоне.

Як відомо, рекламодавці погрожують припинити співпрацю із соціальною мережею Facebook на тлі скандалу, що розгорівся навколо неї.

Раніше Цукерберга викликали дати свідчення перед членами нижньої палати парламенту Великої Британії

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що статки Марка Цукерберга скоротилася на $6,06 млрд через зниження курсу акцій заснованої ним компанії Facebook.

Facebook вказувала, що не мала відношення до діяльності Cambridge Analytica. Проте Європарламент оголосив про намір провести розслідування у зв'язку з інформацією про характер використання особистих даних користувачів.

Пізніше Цукерберг зробив заяву щодо скандалу.

Читайте також: 

Втручання Росії у вибори в США: на Цукерберга можуть очікувати серйозні проблеми.

Вибори-2019. Українські політики готуються до гібридної війни в інтернеті

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: