Засновника Facebook викликали у британський парламент

Засновника Facebook викликали у британський парламент

Також Цукерберга хоче заслухати Конгрес США

Керівника соціальної мережі Facebook Inc. Марка Цукерберга викликали дати свідчення перед членами нижньої палати парламенту Великої Британії. Про це повідомив голова комітету Палати громад з цифрових технологій, культури, спорту та ЗМІ Даміан Коллінз на сторінці у соцмережі Twitter.

За його словами, британські парламентарі хочуть почути від керівника інтернет-компанії пояснень у зв'язку зі скандалом навколо потрапляння даних близько 50 мільйонів користувачів соціальної мережі в розпорядження Cambridge Analytica. Ця компанія тісно співпрацювала з передвиборчим штабом Дональда Трампа.

Голова парламентського комітету серед іншого звинуватив інтернет-компанію у «введені в оману» користувачів щодо можливих ризиків через недоліки в сфері захисту особистих даних. Події навколо скандалу з Cambridge Analytica Коллінз вважає «катастрофічним провалом» Facebook у галузі захисту даних.

Нагадаємо. раніше повідомлялося, що статки Марка Цукерберга скоротилася на $6,06 млрд через зниження курсу акцій заснованої ним компанії Facebook.

Facebook вказувала, що не мала відношення до діяльності Cambridge Analytica. Проте Європарламент оголосив про намір провести розслідування у зв'язку з інформацією про характер використання особистих даних користувачів.

Читайте також: Втручання Росії у вибори в США: на Цукерберга можуть очікувати серйозні проблеми.

А також: Вибори-2019. Українські політики готуються до гібридної війни в інтернеті


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: