ЗМІ: правопопулісти отримали в австрійському уряді портфелі силових міністрів

ЗМІ: правопопулісти отримали в австрійському уряді портфелі силових міністрів

Консерватори отримають сім міністерств та одну посаду статс-секретаря

Президенту Австрії Александеру Ван дер Беллену повідомили про склад нового уряду країни. Це відбулося в суботу, 16 грудня, у Відні під час зустрічі глави австрійської держави з керівником майбутнього уряду Австрії - лідером консервативної Австрійської народної партії (АНП) Себастіаном Курцом та головою правопопулістської Австрійської партії свободи (АПС) Гайнцом-Крістіаном Штрахе. За словами Курца, в його команді буде «50 відсотків жінок» та «дві третини експертів», передає інформагенція dpa.

Водночас австрійські ЗМІ, посилаючись на неназвані анонімні джерела, повідомили, що АПС отримає міністерські посади в міноборони та МВС країни, передає агенція новин AFP. Крісло глави міністерства закордонних справ відійде до безпартійної, але наближеної до АПС дипломатки Карін Кнайссль (Karin Kneissl), зазначається в повідомленні.

Загалом за попередніми даними, консерватори отримають сім міністерств та одну посаду статс-секретаря, а праві популісти - шість міністерств і так само одну посаду статс-секретаря. 31-річний Себастіан Курц у новому уряді обійме посаду канцлера, ставши, таким чином, наймолодшим главою уряду в Європі. А Гайнц-Крістіан Штрахе стане віце-канцлером.

Вибори до нижньої палати парламенту відбулися в Австрії 15 жовтня. АНП перемогла, набравши 31,5 відсотка голосів. Друге місце посіла Соціал-демократична партія Австрії (СДПА) з 26,9 відсотка. Замкнули трійку лідерів правопопулісти з АПС, за яких проголосували 26 відсотків виборців. До парламенту також пройшли ліберали (5,1 відсотка) і «Список Пільца», що відколовся від партії Зелених.

Зазначимо, АПС визнає окупацію Криму Росією.

Читайте також статтю: Канцлер Курц. Феномен австрійського вундеркінда та що від нього чекати Україні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: