Тайвань звинуватив Китай в імітації нападу

Тайвань звинуватив Китай в імітації нападу
Китай проводить бойові навчання біля Тайваню
фото: eastasiaforum

Біля Тайванської протоки було виявлено кілька кораблів армії Китаю

Міністерство оборони Тайваню звинуватило китайські літаки та кораблі у проведенні у суботу імітаційних навчань з нападу на головний острів Тайваню. Про це повідомляє Міноборони Тайваню.

«Народно-визвольна армія Китаю направила 68 літаків і 13 кораблів до 17.00 за місцевим часом для дій навколо Тайванської протоки, частина яких перетнула середню лінію та поставила під загрозу статус-кво протоки», – йдеться у повідомленні.

У ЗС Тайваню також повідомили, що біля Тайванської протоки було виявлено кілька кораблів армії Китаю, деякі перетнули середню лінію.

«Можлива імітація атаки на важку артилерію. ЗС Тайваню у відповідь на цю ситуацію використовували трансляцію тривоги, бойові патрульні літаки (САР), патрульні військово-морські кораблі та ракетні системи наземного базування», – повідомили у Міноборони Тайваню.

Нагадаємо, що 2 серпня на Тайвань прилетіла спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі. Пелосі зустрілася із президенткою Тайваню Цай Інвень, зазначивши, що Сполучені Штати не припинять підтримку цієї країни.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: