Тайвань підвищує боєготовність: розгорнув ракетні системи

Тайвань підвищує боєготовність: розгорнув ракетні системи
фото: defence-ua

Кілька китайських суден і літаків перетнули середню лінію Тайванської протоки

 

Збройні сили Тайваню розгорнули ракетні системи наземного базування та направили літаки та кораблі для моніторингу ситуації. Про це повідомляє BBC.

«Збройні сили Тайваню розгорнули ракетні системи наземного базування та направили літаки та кораблі для моніторингу ситуації, повідомляє міністерство оборони», – йдеться у повідомленні.

  • Це сталося після того, як сьогодні вранці кілька китайських суден і літаків перетнули середню лінію Тайванської протоки. Міністерство оборони Тайваню повторило свою заяву, що підвищить боєготовність, але не вимагатиме війни.

Нагадаємо, балістичні ракети, випущені Китаєм у рамках навчань поблизу Тайваню, упали у виключній (морській) економічній зоні Японії. Влада країни висловила протест китайському уряду. Як повідомлялося, у перший день військових навчань навколо Тайваню китайська армія здійснила у водах поблизу острова 11 пусків своїх потужних балістичних ракет Dongfeng («Східний вітер»).

Нагадаємо, 2 серпня літак, на якому вилетіла з Малайзії спікер Палати представників США Ненсі Пелосі, приземлився у тайванському аеропорту. Літак супроводжували американські винищувачі та авіаносці. 

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі після прибуття на Тайвань заявила, що її візит не суперечить політиці США щодо Китаю та «вшановує непохитну відданість Америки підтримці динамічної демократії Тайваню».

Міністерство закордонних справ Китаю висловило «рішучий протест та осуд» у зв'язку з прильотом на Тайвань спікерки нижньої палати Конгресу США Ненсі Пелосі.

Читайте також: Бойові стрільби та запуск ракет. Китай проводить навчання навколо Тайваню (карта)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: