Німецькі депутати зібралися на Тайвань слідом за Пелосі

Німецькі депутати зібралися на Тайвань слідом за Пелосі
фото: defence-ua

Комітет Бундестагу з прав людини планує поїздку на Тайвань наприкінці жовтня

Німецькі депутати після візиту спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі на Тавань,  також почали планувати поїздку на острів. Про це повідомляє Tagesschau.

Як пише видання, один із депутатів сказав, що не хоче, щоб їх стримував «дракон, що дихає погрозами», попри напруженість у відносинах з Китаєм після візиту американського політика Ненсі Пелосі.

Комітет Бундестагу з прав людини планує поїздку на Тайвань наприкінці жовтня. Так, від кількох членів комісії стало відомо, що заявку для участі на неї слід подавати не пізніше за початок вересня.

Вона запланована на період з 22 по 30 жовтня і пройде не лише на Тайвані, а й у Японії та Гонконгу. Очікується, що у поїздці візьмуть участь депутати від усіх шести парламентських груп, можливо, по два від двох найбільших із них. Таким чином, до складу делегації увійдуть загалом вісім парламентаріїв.

Нагадаємо, Пелосі засудила китайських військових за запуск ракет у морі неподалік Тайваню.

До слова, напередодні міністерство закордонних справ Китаю заявило, що викликало європейських дипломатів, щоб висловити їм протест у зв’язку із заявою G7 та ЄС з критикою військових навчань Китаю довкола Тайваню. 

Тим часом балістичні ракети, випущені Китаєм у рамках навчань поблизу Тайваню, упали у виключній (морській) економічній зоні Японії. Влада країни висловила протест китайському уряду.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: