НАТО назвало свої топ-пріоритети перед Україною

НАТО назвало свої топ-пріоритети перед Україною
фото: dw.com

Столтенберг: «Наш головний пріоритет заразнадати Україні більше систем протиповітряної оборони»

Одним з головних пріоритетів для Північноатлантичного альянсу, після інциденту у Польщі, залишається надання Україні систем протиповітряної оборони. Про це повідомив генеральний секретар НАТО ЄнсаСтолтенберг.

«НАТО та союзники НАТО надають підтримку Україні. Ми допомагаємо Україні реалізувати право на самооборону, закріплене у Статуті ООН. Звичайно, Україна має право захищатися проти незаконної агресивної війни Росії проти України. І наш головний пріоритет зараз, один із топ-пріоритетів - надати Україні більше систем протиповітряної оборони», – заявив Столтенберг.

Він нагадав, що сьогодні відбудеться зустріч Контактної групи по Україні, під час якої союзники по НАТО та країни-партнери продовжать координацію зусиль у наданні військової допомоги Україні. Протягом останнього часу ці зусилля були зосереджені на системах протиповітряної оборони, особливо після того, як росія розпочала атаки проти українських міст і цивільної інфраструктури кілька тижнів тому.

Столтенберг зауважив, що Україна отримала батареї Nasams від Іспанії та від інших союзників. Нещодавно Швеція зробила нові оголошення про надання додаткової підтримки, у тому числі – в організації протиповітряної оборони для України.

Раніше повідомлялося, що після падіння ракети на території Польщі після обстрілу Росією, Німеччина та партнери НАТО не розглядають можливість запровадження безпольотної зони над Україною

Читайте також: Падіння ракети у Польщі: Столтенберг назвав винних

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: