Віктор Балога Народний депутат України

Мінські домовленості зірвані: Київ має відкликати посла з Москви

Москва могла б, принаймні на офіційному рівні, зробити вигляд, що вчора на Донбасі нічого не відбулося.

Москва могла б, принаймні на офіційному рівні, зробити вигляд, що вчора на Донбасі нічого не відбулося. Але, вони свідомо йдуть на зрив Мінського меморандуму і роблять це цинічно і зухвало. Зрозуміло, що світ не визнає чергової анексії нашої суверенної території. Зрозуміло, що ці вибори не визнають навіть «найближчі родичі» Путіна - Лукашенко і Назарбаєв.

Але, це не означає, що ми повинні робити вигляд, що не помічаємо цього зухвальства і далі називати Російську Федерацію, якщо не братньою державою, то важливим партнером і сусідом.

Тому, пане Президенте, звертаюся до Вас, як до Гаранта Конституції.

- ми маємо перестати лізти зі шкіри, щоб торгувати з Росією сиром і ковбасою, коли наших підприємців принижують на кордоні;

- невідкладно відкликати посла з Москви;

- розірвати дипломатичні стосунки, які позбавлені жодного сенсу;

- зупинити всю транспортну логістику із РФ і запровадити візи.

Це ті кроки, які держава мала зробити ще в березні, як відповідь на агресію РФ. Якщо ми і надалі будемо із ними тягнути – то дуже скоро у Києві будемо ставити монумент новому Богдану Хмельницькому, при чому із значно сумнішим фіналом.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: