Німці про Україну. Результати соціологічного дослідження (ІНФОГРАФІКА)

Німці про Україну. Результати соціологічного дослідження (ІНФОГРАФІКА)

Надавши членство в ЄС, ми маємо таким чином захистити Україну від зазіхань Росії. Лише 21% німців обрали цей аргумент на користь приєднання країни до Євросоюзу.

Інститут світової політики публікує детальні результати соціологічного дослідження «Що думають європейці про Україну?», проведеного у шести найбільших країнах-членах ЄС (Польщі, Іспанії, Італії, Німеччини, Франції та Великобританії).

Презентація загальних результатів дослідження відбулася 24 червня у Києві. Окрім загальних даних «Главком» публікує детальні матеріали по кожній із шести країн, де проводилось опитування. Першими увазі читачів були представлена думка французів, потім - погляд на Україну з Туманного Альбіону, тепер черга Німеччини.

-- Як сприймають Україну німці?

Надавши членство в ЄС, ми маємо таким чином захистити Україну від нових зазіхань Росії. Лише 21% німців обрали цей аргумент на користь приєднання країни до Євросоюзу. Цей показник найменший порівняно з іншими п’ятьма країнами ЄС, в яких на замовлення Інституту світової політики було проведено масштабне соціологічне опитування. Приміром, цей аргумент в Іспанії обрало 35% опитаних, навіть у Франції цей показник вищий (27%), не кажучи вже про поляків – 44%. Майже половина німців (44%) вважає, що корупція стоїть на заваді європейській інтеграції України. Більш того, німці найчастіше відповідали, що Україна ще має довести свою відданість європейським цінностям (24%). Водночас відносна більшість молодих німців (порівняно з іншими віковими групами) вважають, що Україна – це частина Європи (40%). У цілому німецька молодь віком від 16 до 24 років найчастіше обирає аргументи на користь приєднання України до ЄС. Цілком передбачувано, у Німеччині асоціація з братами Кличками входить у першу трійку (13%) – в інших країнах її немає навіть в десятці.

Результати опитування у Франції можна переглянути тут, а Великобританії – тут.

Дослідження проводилося у рамках проекту «Нова європейська політика: Заповнюючи прогалину в інформації», який здійснюється за підтримки проекту «Об'єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact Inc.

Всього було опитано 5 594 особи (віком від 16 до 54 років) у 6 найбільших за кількістю населення країнах ЄС: Великобританії, Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі та Франції (це більше половини мешканців ЄС — майже 360 млн. осіб із загальної кількості в понад 500 млн.). Опитування проводилось методом Інтернет онлайн-омнібусу з 29 травня по 4 червня 2015 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: