Україна очима іспанців. Результати соціологічного дослідження (ІНФОГРАФІКА)

Україна очима іспанців. Результати соціологічного дослідження (ІНФОГРАФІКА)

За рівнем прихильності до українців Іспанія поступається лише Польщі

Інститут світової політики публікує детальні результати соціологічного дослідження «Що думають європейці про Україну?», проведеного у шести найбільших країнах-членах ЄС (Польщі, Іспанії, Італії, Німеччини, Франції та Великобританії).

Презентація загальних результатів дослідження відбулася 24 червня у Києві. Окрім загальних даних «Главком» публікує детальні матеріали по кожній із шести країн, де проводилось опитування. Першими увазі читачів були представлена думка французів, потім - погляд на Україну з Туманного Альбіону, Німеччини. Тепер черга Іспанії.

Як сприймають Україну іспанці?

Іспанію можна зарахувати до кола друзів України в ЄС – за рівнем прихильності до українців Іспанія поступається лише Польщі. Про це свідчить масштабне соціологічне опитування, проведене на замовлення Інституту світової політики в шести найбільших країнах ЄС. Приміром, 36% іспанців і 32% поляків вважають, що «немає жодних підстав давати перспективу членства одним країнам Європи і відмовляти Україні» (у Франції цей аргумент поділяє лише 19%). 35% громадян Іспанії і 44% Польщі вважають, що членство в ЄС захистить Україну від нових зазіхань Росії (на противагу 21% німців). Небагато іспанців виступають і проти розширення ЄС – лише 4% - на відміну від 20% французів. Війна, Росія та холод – з цими трьома словами іспанці найчастіше асоціюють Україну.

Щоб переглянути результати опитування в інших країнах натисніть на назву країни: Франція, Великобританія, Німеччина.

Загальні результати опитування у 6 країнах-членах ЄС (Іспанії, Італії, Великобританії, Польщі, Франції та Німеччині) доступні тут.

Дослідження проводилося у рамках проекту «Нова європейська політика: Заповнюючи прогалину в інформації», який здійснюється за підтримки проекту «Об'єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact Inc.

Всього було опитано 5 594 особи (віком від 16 до 54 років) у 6 найбільших за кількістю населення країнах ЄС: Великобританії, Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі та Франції (це більше половини мешканців ЄС — майже 360 млн. осіб із загальної кількості в понад 500 млн.). Опитування проводилось методом Інтернет онлайн-омнібусу з 29 травня по 4 червня 2015 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: