Андрій Іллєнко Народний депутат України 7, 8 скликань

Росія продовжує поширювати свій вплив на Молдову

Молдова

У Молдові вчора відбувся перший тур президентстьких виборів. Це перші прямі вибори президента в Молодові за останніх 20 років

Проросійський кандидат Ігор Додон набрав 48%. На другому місці кандидатка Майя Санду, яка набрала 38%. Буде другий тур, але відрив істотний.

Ігор Додон називає Крим «територією Російської Федерації», виступає за вступ Молдови до Митного союзу та федеративний устрій держави.

Крок за кроком Москва поширює свій вплив у стратегічно важливому регіоні. І це не рахуючи фактора Придністров'я.

Відбувається не оголошений публічно і ніби не пов'язаний між собою ланцюг подій, за яким проглядається чітка превентивна стратегія на протидію ще навіть не розпочатому процесу консолідації держав Балто-Чорноморської вісі.

Антиукраїнська істерія в Польщі, мілітаризація Калініградського анклаву, закріплення латентних та відкрито промосковських режимів на Кавказі, тепер от реальна перспектива перемоги «русского міра» в Молдові.

Україна має стати активним суб'єктом регіональної політики, а не лише спостергіати, як наші вороги добиваються виконання своїх завдань по периметру нашого кордону.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: