Володимир Ар`єв Народний депутат

Чому українці не живуть як у Німеччині

Сусід палить, труїть всіх і наражає на небезпеку пожежі? Та нехай, що його штрафувати - у нього, он, четверо дітей
Фото: baryshivka.org.ua

Європа починається з суспільства, яке продукує і відповідну владу, і правила життя

Чому не живемо як в Німеччині? Багато таких питань чуємо, правда? А тому що там тотальна повага до закону на першому місці. І не лише повага, а й примус інших виконувати закон.

Повідомити поліцію про правопорушення для звичайного німця - то не добровільна дія, а обов‘язок, якому вчать з дитинства. У нас рівно навпаки: виховується, переважно, толерування порушень закону.

Сусід палить рілля, труїть всіх і наражає на небезпеку пожежі? Та нехай, що його штрафувати - у нього, он, четверо дітей. Автівка їде так, наче п‘яний за кермом? Мені що більше всіх треба дзвонити поліцію? Носять заборонену символіку і провокують? Та то просто дурні, не треба чіпати. А потім що?

Дивуємось росту онкології в селі, плачемо над згорілими хатами чи розтрощеними авто з трупами навколо, дивуємося як совєцько-російська банда проростає в нових мураєвих-медведчуків. І можна ж було все попередити, діяти на припинення малих порушень, з яких нерідко виростають великі трагедії... Але ні: «я шо стукач? Воно мені треба?» Тому і не живемо як в Німеччині.

Бо Європа починається з суспільства, яке продукує і відповідну владу, і правила життя.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: