Володимир Філенко Колишній народний депутат

Дострокові вибори Ради. Чому опозиції не можна на них погоджуватись?

Щодо намірів Адміністрації президента розпустити Верховну Раду.

Щодо намірів Адміністрації президента розпустити Верховну Раду. Опозиція у жодному разі не може приставати на варіант лише дострокових парламентських виборів.

Щонайперше – це незаконно. По-друге, дострокові вибори парламенту за умови збереження зґвалтованої Конституції 2010 року, нинішнього виборчого законодавства та складу ЦВК призведуть до прогнозованої поразки опозиції. Тому нинішні опозиційні фракції в жодному разі не можуть погоджуватися на такий спосіб начебто вирішення політичної кризи. Вихід із кризи можна знайти лише в діючому парламенті, створивши нову парламентську більшість.

Без повернення до Конституції зразка 2004 року немає сенсу входження опозиційних політиків до складу Кабінету міністрів.

Участь опозиційних фракцій в уряді має сенс лише за умови повернення до парламентсько-президентської республіки, коли прем’єра призначатиме не президент, а нова парламентська більшість. В іншому випадку це позбавлено сенсу.

Політики мають усвідомлювати, що без реальних кроків для досягнення порозуміння народне невдоволення буде лише наростати.

Майдан міцно утримує свої позиції і має й далі нарощувати свою політичну вагу. Справа опозиції – запропонувати нові форми посилення Майдану у період нинішнього затишшя.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: