Михайло Басараб Політолог

Сучасний Кремль працює за нотатками Дзержинського

Путін полюбляє вигадувати історичні приводи для своїх злочинів
малюнок: Elkin

Про російську агентуру замасковану під українських урапатріотів

Таврувати українських патріотів фашистами придумав не Сталін. Це винахід Дзержинського ще на початку двадцятих, як тільки народжувався італійський фашизм. Тож сучасний Кремль працює за пошарпаними нотатниками Фелікса. Сто років минуло, нічого нового.

Ще у 1924 році був заснований Союз українських фашистів. Його фундатори Петро Кожевників і Леонід Костарів. Союз брав активну участь у започаткуванні ОУН. І Кожевників, і Костарів входили до Проводу ОУН. Незабаром обидва були виключені за провокації і деструктивну діяльність. Згодом стало відомо, що ці двоє «українських фашистів» були агентами ОГПУ, яким керував Дзержинський. Після вигнання обидва продовжували працювати на радянські спецслужби. Дожили до глибокої старості. Один в Росії, а інший в соціалістичній Чехословаччині.

Тут ще один важливий нюанс. Часом доводиться розповідати про російську агентуру залегедовану під українських урапатріотів. Люди дивуються і кажуть, що такого не може бути, бо він або вона такі яскраві патріоти, що щиріших за них бути не може. «Консерви» Дзержинського Кожевників і Костарів хороший приклад, коли навіть «український фашист» міг запросто бути ворожим агентом.

До речі, різноманітні «фашисти» – гарна традиційна іграшка російських спецслужб у різних країнах. Це бездоганні фігури. Ними можна одночасно і лякати, і дискредитувати.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: