Путін піде на поступки щодо Донбасу за однієї умови

Путін - незаконний президент?

Про невизнання Європою виборів Путіна в анексованому Криму

Ніяких це (невизнання виборів Путіна в окупованому Криму) не може мати наслідків - заявили і заявили. Це практично абсурд.

Україна, якщо вже займає жорстку позицію, то повинна як мінімум бути послідовною. Тобто вибори незаконні, Путін - незаконний президент. І Порошенко телефонує не Путіну, а комусь іншому, якщо необхідно про щось поговорити. Посол України вручає вірчі грамоти не Путіну, а комусь іншому.

Так що це все піар. Не безглуздо, але піар. Ні більше, ні менше. І те, що називається дуже просто: прокукурікав, а там хоч не світай.

Невизнання анексії Криму на словах має якесь значення, а практично ніякого. Хіба європейські країни не визнають Путіна легітимним президентом? Не матимуть з ним справу?

На словах європейці заявили (про невизнання анексії). Але це лише слова. Ніякого практичного змісту вони не мають. Та з цього і складається дипломатія.

Чи можливі нові санкції, в тому числі через справу Сергія Скрипаля (колишнього шпигуна, отруєного у Великій Британії)? Це ми побачимо. Безумовно, справа Скрипаля - це не Крим, а щось нове і досить реальне. Теоретично могли би бути якісь санкції, але я думаю, що максимум, чого можна чекати, - що лідери країн ЄС, і то не всі, але багато хто, не привітають Путіна з його переобранням. Це теж такий людський жест, який досить болючий для Путіна. А більше нічого не буде.

Чи чекати змін політики Кремля в українському напрямку після виборів? Українського напрямку не існує як окремого. Саме по собі це Путіну не цікаво.

Для нього існує проблема: чи хоче він організувати розрядку із Заходом, зняти санкції, відновити якісь спокійні відносини, чи не хоче. І проблема Донбасу тут є важливою умовою. Якщо він хоче в принципі розвернути курс і налагодити з Євросоюзом якісь відносини, як мінімум зняття санкцій, то, природно, будуть зрушення на Донбасі. Якщо він цього не хоче, то ніяких зрушень не буде.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: