Держдеп США вкотре анонсував нові санкції проти РФ

Держдеп США вкотре анонсував нові санкції проти РФ
Офіційний представник Державного департаменту США Хізер Науерт

У Держдепі порадили стежити за розвитком подій у найближчі тижні та місяці в контексті відносин США і Росії

Нинішня адміністрація США впродовж найближчих тижнів і місяців готова запровадити новий пакет обмежень проти Російської Федерації на виконання так званого закону CAATSA, який передбачає санкції проти РФ.

З відповідною заявою виступила офіційний представник Державного департаменту США Хізер Науерт.

«Що стосується санкцій CAATSA («Акту протидії противникам Америки шляхом застосування санкцій» – ред.), які були оголошені минулого тижня, ми не анонсуємо нових санкцій, але стежте за розвитком подій у найближчі тижні та місяці в контексті (відносин – ред.)  Сполучених Штатів і Росії», - зауважила представник Держдепу.

У цьому зв'язку вона підкреслила, що санкції продовжують бути інструментом, який використовують США та багато інших країн.

«Це те, що ми застосовуємо без застережень», - зазначила Науерт.

Представник Держдепартаменту США також нагадала, що офіційний Вашингтон запровадив санкції проти Росії через її агресію проти України.

«Ми без сумнівів будемо продовжувати ці дії (запровадження санкцій – ред.), якщо вважатимемо це за потрібне», - підкреслила офіційний представник зовнішньополітичного відомства США.

Раніше в адміністрації президента США заявляли, що найближчим часом введуть нові санкції проти Росії за втручання в президентські вибори в 2016 році.

Як повідомляв «Главком», 23 лютого глава мінфіну США анонсував нові санкції проти Росії за декілька тижнів.

15 лютого повідомлялося, що міністр фінансів Стівен Мнучін заявив, що його відомство активно працює над питанням санкцій. Адміністрація президента США Дональда Трампа «активно працює» над новими санкціями проти Росії за втручання у вибори у США 2016 року.

Крім нових санкцій, які адміністрація США продовжує розробляти, Штати також домоглися припинення зарубіжних військових контрактів РФ на загальну суму понад $3 млрд.

Раніше держсекретар Рекс Тіллерсон заявляв, що США розглядають можливість введення додаткових санкцій щодо російських осіб.

Також у середині лютого в ЄС узгодили продовження антиросійських санкцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: