Чому кожен киянин фінансує ДНР

Чим довше занурюєшся в тему, тим більше хочеться написати примітивно.

1. Україна має ТЕС, які працюють на газовому вугіллі і на антрациті. Газове вугілля - трохи краще.

2. На антрациті працюють лише три ТЕС (під парасолькою «Центренерго»). На антрациті - тільки тому, що поруч Донбас. І не було куди це вугілля подіти.

3. Після того, як Донбас віджали - виникла проблема з антрацитом. А це взагалі - рідкісне вугілля. Тим часом газового вугілля, що в нас, що у світі - хоч дупою жуй.

4. Логічно, що Україна мала би перевести три антрацитові свої ТЕС на газове - і перестати купувати вугілля в ОРДЛО. Тому що це а). - Вигідніше б). Перестати фінансувати тероризм.

Чому не міняють? Відповідь проста. Затрати на добування через копанки - 500 грн, Продаж - 1300. В дельту влізають і податки в ДНР, і хабарі українським очільникам.

А якщо буде нова система спалювання вугілля, то «як жить?»

Звичайно, виникає питання, як же наша влада пояснює те, що вона не змінює систему на своїх же ТЕС.

Я чув дуже багато відповідей. Від того, що це « дорого» чи « довго», до того, що «Ми скоро продамо «Центренерго» і хай собі думає власник.

Насправді відповідь простіша. 800 грн маржі з кожної тони - це класне «обгрунтування» нічого не робити.

От черговий доказ тут.

Ще раз наостанок. Кожен киянин, який включає лампочку - фінансує терористів і убивць. За допомогою нашої влади і Трипільскої ТЕС.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: