Жителі «ДНР» помирають через відсутність медичної допомоги, - Bild

Жителі «ДНР» помирають через відсутність медичної допомоги, - Bild
Фото news24ua.com

Мешканець «ДНР»: Я щодня сподіваюся на те, що цей кошмар закінчиться

Мешканці «Л/ДНР» практично позбавлені медичної допомоги, часто не можна придбати ліків: або препаратів немає в аптеці, або на лікування просто немає грошей, пише німецький таблоїд Bild.

50-річний вдівець з Донецька Віталій Старостюк, чий будинок був серйозно пошкоджений під час обстрілу, розповів - з тих пір, як контроль над містом захопили проросійські сепаратисти, в його житті відбулися серйозні погіршення. «Зараз добре живуть лише ті, хто при владі. Раніше у мене була робота і стабільна зарплата. Я міг планувати своє життя. Тепер же я безробітний, а шанси знайти роботу в 50 років дуже невеликі, - розповідає донеччанин. - (... ) Також несолодко доводиться і молоді. Якщо комусь щось і платять, то дуже мало. У мене, наприклад, більше взагалі нічого нема».

Також важко, за його словами, і пенсіонерам. «У моїй 72-річній матері проблеми зі здоров'ям, і вона не може дозволити собі медичне лікування, хоча його і так немає. Пенсії в 2300 рублів не вистачає на життя. Я щодня сподіваюся на те, що цей кошмар закінчиться», - каже він.

«Лікарів в лікарнях, до речі, більше не знайти. Та й ліки здебільшого тільки російські. Більшість лікарів не радять їх приймати, - продовжує Старостюк. - Також погіршилася ситуація з продуктами харчування. Вони стали коштувати дуже дорого, а їх якість погана» .

Але найстрашніший удар долі Віталію довелося пережити в 2015 році, коли померла його дружина. «Через безперервний обстріл у мене не було можливості допомогти їй. Не було лікаря, в аптеках було порожньо, та й у мене не було грошей, щоб купити їй ліків. Вона вмирала, і я нічого не міг зробити для неї. Я не можу описати словами, що я тоді відчував».

Що ж стосується Росії, то її Старостюк називає «державою-окупантом»: «Без фінансової і військової допомоги Москви ці маріонетки, прихильники народної республіки, були б нічим».

Як раніше повідомлялось, один з жителів «ДНР» розповів, що жителів змушують «буквально марширувати строєм і кричати, як у нас все круто і як ми любимо нашого лідера Олександра Захарченко».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: