Оксана Сироїд Віце-спікер Верховної Ради

Чи захочуть європейці взяти до своєї безвізової «компанії» Україну?

Країна трудилася 24 роки за радянським Кодексом законів про працю, який був прийнятий в 1971 році. Наприкінці 24-го року Верховна Рада прийняла в першому читанні новий Трудовий кодекс. Після другого читання (а це можливо впродовж місяця) старий кодекс втратить чинність.

Країна трудилася 24 роки за радянським Кодексом законів про працю, який був прийнятий в 1971 році. Наприкінці 24-го року Верховна Рада прийняла в першому читанні новий Трудовий кодекс. Після другого читання (а це можливо впродовж місяця) старий кодекс втратить чинність.

"Недискримінаційна" поправка, яка викликала таке бурхливе обговорення, вноситься в РАДЯНСЬКИЙ кодекс. З точки зору здорового глузду – це абсурд. З точки зору добросовісності стосовно ЄС – це шахрайство. Проте кого здоровий глузд і добросовісність зупиняли, коли треба було "потьомкінські дєрєвні" будувати?

"Недискримінаційна" поправка була комусь дуже вигідна аби відволікти увагу людей від правдивих причин, через які ми, досить ймовірно, не матимемо безвізового режиму.

Безвізовий режим - це не скасування віз. Це крок до більшої інтеграції з ЄС - це наближення до європейських стандартів і цінностей у царині безпеки, ставлення до прав людини, соціальних стандартів, роботи державних органів. Щоб ви не мали сумнівів ці стандарти і цінності поширюються і на діяльність державних органів і парламенту також.

Якщо комусь цікаво, то європейці називають "середньовіччям" те, як спікер українського парламенту ставить на голосування по десятку разів проекти законів, які з'являються за ніч і які ніхто не обговорював. І вважають дикунством голосувати за будь-які рішення без обговорення. Вони кажуть, що це суперечить європейським стандартам і принципам законотворення.

А тепер поміркуймо. Чи захочуть європейці взяти до своєї безвізової "компанії" державу:

1. У якої 400 км кордону без контролю з боку держави, зате з контрабандою, наркотрафіком та торгівлею людьми?

2. У якої генеральний прокурор уособлює корупцію, а не боротьбу з нею?

3. У якої президент, спікер парламенту і голова профільного комітету з євроінтеграції готові ґвалтувати парламент заради будівництва "потьомкінських дєрєвєнь"?

Чи ви вірите у те, що європейці саме після прийняття "недискримінаційної" поправки на таці принесуть нам безвізовий режим?

Чи ви справді вірите у добросовісність тих, хто як Пилип з конопель запропонував "недискримінаційну" поправку в парламенті, але не доклав жодних зусиль, щоб пояснити людям її зміст? Адже євроінтеграція та недискримінація повинні об'єднувати українців, а не жбурляти їх у вир істеричного протистояння.

P.S. І так, я підтримую "недискримінаційну" поправку.

P.P.S. Для тих, хто вже встиг покласти на нас весь тягар відповідальності чи навіть від нас відректися, процитую Роберта Шеклі: "В інформаційній війні програє той, хто каже правду. Бо той, хто каже правду, обмежений лише нею. Брехун же може говорити, що завгодно."

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: