Абітурієнти показали Табачнику фігу

Оприлюднені громадською мережею «Опора» дані про розподіл абітурієнтів з максимальним балом ЗНО між ВУЗами фактично поставив всі крапки над «і» у війні Табачника з «Києво-Могилянською академією».

Оприлюднені громадською мережею «Опора» дані про розподіл абітурієнтів з максимальним балом ЗНО між ВУЗами фактично поставив всі крапки над «і» у війні Табачника з «Києво-Могилянською академією». В цьому умовному рейтингу Могилянка посіла друге місце, одразу за університетом Шевченка. До НаУКМА подалось 512 вундеркінда, а до Шевченка – 644. До КПІ таких заяв було подано 381.

Якщо порівняти дані з кількістю студентів, які навчаються в цих ВУЗах, то ситуація виглядає ще більш переконливо. Адже в Могилянку на бюджет в 2011 році набрали всього 308 абітурієнтів. З урахуванням пільговиків. В інших «сусідів» по рейтингу студентів і набору на порядок більше. Виходить, на одне бюджетне місце претендувало ледь не два абітурієнта з оцінкою 200 по якомусь із предметів ЗНО. Просто шалений показник. Люди проголосували ногами.

Які ще можуть після цього виникнути питання, кому з вузів варто додавати бюджетні місця, а не забирати? Звісно, Табачник озвучить тільки абсолютні цифри поданих абітурієнтами заяв. Зрозуміло, в такому кількісному змаганні крихітна Могилянка багатьом програє. Але ж хіба кількість головна?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: